Wolvertemse juweelontwerpster nu bekend tot in China.

 

De collectie van Juwelenontwerpster Ingrid Sneiders uit Wolvertem is meegereisd met de Belgische handelsmissie naar China waar ook Prins Filip ook deel van uitmaakte. Ingrid Sneiders kon er jammer genoeg niet bij zijn, maar is wel héél trots.


De collectie van juwelenontwerpster Ingrid Sneiders reisde mee naar het Belgisch Festival in het Chinese Guangzhou. Met een tentoonstelling - opgehangen aan typische Belgische thema's als mode, strips, chocolade enzomeer. - promootte het consulaat-generaal de Belgische cultuur en nijverheid in China er ons land. De tentoonstelling wer georganiseerd ter gelegenheid van de Belgische economische handelsmissie van 20 to 29 oktober naar China.

Ingrid Sneiders. 'Er is in een eerste fase aan een aantal ontwerpers gevraagd om een portfolio samen te stellen. Op basis daarvan is de uiteindelijke keuze gevallen op mijn collectie. Enkele jaren geleden begon ik als zelfstandige juweelontwerpster eigen collecties uit te brengen. Ik heb gekozen om alles in eigen beheer te doen, met enkel unieke stukken, zonder distributie. Een aanpak die door de juiste mensen gewaardeerd wordt. Ik ben natuurlijk zeer trots op het feit dat mijn collectie mee naar China mocht om ons land te promoten. Ook het kruim van de Belgische mode met onder andere Marina Yee, Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester tekenden er present, net zoals de belangrijkste Belgische bier- en chocolademerken, en andere typische Belgische zaken als kunstvoorwerpen en strips. Het is natuurlijk spijtig dat ik zelf niet mee kon reizen, want er waren al zoveel mensen die meewaren, maar het is zeker een mooie waardering voor mijn werk. En nu kennen ze mijn juwelencollectie al tot in China'. besluit Ingrid Sneiders. Zij studeerde af in 1992 aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, en is sinds 1994 als zelfstandig juweelontwerpster in de Driesstraat in Wolvertem. Ze brengt tweemaal per jaar een eigen collectie uit.

.