Juwelen van Ingrid Sneiders promoten ons land in China.

WOE 09 NOV 2011 AUTEUR:JORIS HERPOL

WOLVERTEM/MEISE - De collectie van juwelenontwerpster Ingrid Sneiders uit Wolvertem is meegereisd met de Belgische handelsmissie naar China, waar ook Prins Filip deel van uitmaakte. Ingrid Sneiders kon er jammer genoeg niet bij zijn, maar is wel héél trots.

De collectie van juwelenontwerpster Ingrid Sneiders reisde mee naar het Belgisch Festival in het Chinese Guangzhou. Met een tentoonstelling - opgehangen aan typische Belgische thema's zoals mode, strips, chocolade - promootte het consulaat-generaal de Belgische cultuur en nijverheid in China. De tentoonstelling werd georganiseerd ter gelegenheid van de Belgische economische handelsmissie van 20 tot 29oktober naar China.

Ingrid Sneiders: ‘Er is in een eerste fase aan een aantal ontwerpers gevraagd om een portfolio samen te stellen. Op basis daarvan is de uiteindelijke keuze gevallen op mijn collectie. Enkele jaren geleden begon ik als zelfstandige juwelenontwerpster eigen collecties uit te brengen. Ik heb gekozen om alles in eigen beheer te doen, met enkel unieke stukken, zonder distributie. Een aanpak die door de juiste mensen gewaardeerd wordt. Ik ben natuurlijk zeer trots op het feit dat mijn collectie mee naar China mocht om ons land te promoten. Ook het kruim van de Belgische mode, met onder andere Marina Yi, Dries Van Noten, Walter Van Beirendonk en Ann Demeulemeester, tekenden er present, net zoals de belangrijkste Belgische bier- en chocolademerken en andere typische Belgische zaken als kunstvoorwerpen en strips. Het is natuurlijk spijtig dat ik zelf niet mee kon reizen, want er waren al zoveel mensen die meewaren, maar het is zeker een mooie waardering voor mijn werk. En nu kennen ze mijn juwelencollectie al tot in China', besluit Ingrid Sneiders.

Zij studeerde in 1992 af aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, en is sinds 1994 actief als zelfstandig juwelenontwerpster in de Driesstraat in Wolvertem. Ze brengt tweemaal per jaar een eigen collectie uit.

Lees hier het volledige artikel.